βρώσιμος χρυσός

Η χρήση του χρυσού ως τροφή για ιερούς σκοπούς προήλθε από την Ανατολή πριν από περίπου 5.000 χρόνια.
Χρησιμοποιούμενο για θρησκευτικούς λόγους στην Κίνα και την Ιαπωνία, ενώ αρκετές μαρτυρίες λένε ότι χρησιμοποιείτο ευρέως ως φαγητό έκφρασης της ευγνωμοσύνης προς τους θεούς κατά την εποχή των αρχαίων Αιγυπτίων.
Αφού χάνουμε τα ίχνη του για μερικούς αιώνες, το βρίσκουμε ξανά, για καθαρά διακοσμητικούς σκοπούς, στην Αναγεννησιακή Ευρώπη του 15ου αιώνα, ευρέως διαδεδομένο κατά τη διάρκεια των δεξιώσεων που διοργάνωσαν οι Λόρδοι και οι αυλές των παλατιών της εποχής.
Ήταν τόσο διαδεδομένο ώστε να αναγκάσει το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης Πάντοβας το 1500 να επιβάλει περιοριστικά μέτρα στη χρήση του.

Σήμερα, ο βρώσιμος χρυσός χρησιμοποιείται στην υψηλή γαστρονομία και την ζαχαροπλαστική αλλά και για την διακόσμηση ποτών, λικέρ και κοκτέιλ. Δίνει μια ξεχωριστή νότα λάμψης και πολυτέλειας.

βρώσιμος χρυσός

Η διαφορά του από τα απλά φύλλα χρυσού είναι στην σύνθεσή του αφού περιέχει αποκλειστικά χρυσό και ασήμι ενώ κατά την διαδικασία παραγωγής του λαμβάνονται όλα τα μέτρα υγιεινής ώστε να είναι κατάλληλο προς βρώση.

Η γεύση του είναι ουδέτερη ενώ δεν έχει παρενέργειες για τον ανθρώπινο οργανισμό αφού δεν απορροφάτε από αυτόν.

Είναι διαθέσιμο σε 4 μορφές: σκόνη, νιφάδες, χοντρές νιφάδες και σε φύλλα.

Είναι πιστοποιημένο από τον Οργανισμό Πιστοποίησης TUV

Δείτε όλα τα προϊόντα βρώσιμου χρυσού και ασημιού εδώ.

Διαθέτουμε μεγάλες συσκευασίες για βιοτεχνίες και βιομηχανίες κατόπιν παραγγελίας.

βρώσιμος χρυσός