Επιστροφή σε Charbonnel Μελάνια Τυπώματος Χαρακτικής

Charbonnel Μελάνι Χαρακτικής - 915 Snow White RS S2 - 400ml

Κωδικός Paco: 9500488
0  Αξιολογήσεις
€74,90
Συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α

915 Snow White RS Σύνθεση: Λευκό Τσίγκου. Μικρότερη καλυπτικότητα και πιο διάφανο από το Snow White TI. Να αποφεύγεται σε καλυμμένες με ατσάλι πλάκες.   Το μελάνια Charbonnel είναι 100% φυσικά και μη τοξικά. Όλα τα χρώματα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε χρωστική (πιγκμέντα), παρέχοντας εντυπωσιακή καλυπτική δύναμη ακόμα και μετά την αραίωση. Ό  + Διαβάστε Περισσότερα

Εξαντλημένο
stock
Διαθεσιμότητα Καταστημάτων
Ειδοποίησε Με
® Charbonnel is a registered trademark.
Σημαντική Ενημέρωση

915 Snow White RS

Σύνθεση: Λευκό Τσίγκου. Μικρότερη καλυπτικότητα και πιο διάφανο από το Snow White TI. Να αποφεύγεται σε καλυμμένες με ατσάλι πλάκες.


 

Το μελάνια Charbonnel είναι 100% φυσικά και μη τοξικά. Όλα τα χρώματα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε χρωστική (πιγκμέντα), παρέχοντας εντυπωσιακή καλυπτική δύναμη ακόμα και μετά την αραίωση.

Όπως και τα λάδια ζωγραφικής, τα μελάνια της Charbonnel απορροφούν οξυγόνο για να στεγνώσουν. Ανάλογα με το χρώμα, ο χρόνος στεγνώματος είναι μεταξύ 2 και 3 εβδομάδων.

Χαρακτηριστικά μελανιών:

 • Ιδανικά για όλες τις τεχνικές τυπώματος (intaglio, λιθογραφία, μονοτυπία κτλ.)
 • Συνδετικό με βάση το λινέλαιο.
 • Μελάνια χωρίς πρόσθετα.
 • Ξέπλυμα με λάδι ή διαλυτικό.
 • Made in France.

Τα μελάνια της Charbonnel τα έχουν εμπιστευτεί διαχρονικά καλλιτέχνες, από τον Ρενουάρ, τον Ντεγκά, τον Λωτρέκ και τον Πικάσο μέχρι τους σημερινούς δεξιοτέχνες Rauschenberg, Hockney, Diebenkorn και Thiebaud.

Ένταση

Η περιεκτικότητα σε χρωστική ουσία είναι αξιοσημείωτα υψηλή στα μελάνια της Charbonnel και έτσι παρέχουν μεγάλη χρωματική ένταση, ακόμη και μετά από αραίωση με το 021 Transparent Lake White RS.

Σκούπισμα

Τα μελάνια της Charbonnel σκουπίζονται λίγο πολύ εύκολα ανάλογα με την πυκνότητα τους και το είδος της χρωστική που περιέχει κάθε χρώμα.

Μερικά μαύρα σκουπίζονται πιο δύσκολα λόγω του υψηλού βαθμού Poise. Όλα τα χρώματα περιέχουν λάδι βάσης 30 Poise. Ορισμένες αποχρώσεις όπως το Prussian Blue είναι δύσκολο να σκουπιστούν λόγω της φύσης της χρωστικής τους.

Το σκούπισμα μπορεί να βελτιωθεί προσθέτοντας λίγο λινέλαιο στο χρώμα πριν το εφαρμόσετε και ζεσταίνοντας την πλάκα (κυρίως το χειμώνα).

Συνοχή

Η συνοχή των χρωμάτων Charbonnel είναι η ίδια και στα νέα σωληνάρια των 60ml και στα δοχεία των 200ml. Η συνοχή ενός χρώματος μελανιού Charbonnel μετριέται από το ιξώδες του, το οποίο θα ποικίλλει ελαφρώς ανάλογα με τη χρωστική που χρησιμοποιείται και για τα μαύρα ανάλογα με το ιξώδες τους.

Η πρόσφυση και η ρευστότητα των μελανιών μπορούν να μειωθούν προσθέτοντας λινέλαιο που θα διευκολύνει το σκούπισμα. Το πάχος του μελανιού μπορεί επίσης να μειωθεί με λάδι 30 ή 60 stand oil. Σε αυτή την περίπτωση το μελάνι θα παραμείνει παχύρρευστο (χρήσιμο εάν το μελάνι σκουπίζεται πολύ εύκολα). Εάν το μελάνι πιστεύεται ότι είναι πολύ ρευστό, μπορείτε να προσθέσετε το 021 Transparent Lake White RS.

Ιδιότητες Στεγνώματος

Τα χρωματιστά ραβδώσεις είναι σαν τα χρώματα λαδιού, στεγνώνουν με οξείδωση. Ωστόσο, επειδή το πάχος ενός μελανιού σε μια γκραβούρα είναι γενικά μικρότερο από ό,τι για μια ελαιογραφία, θα χρειαστεί λιγότερος χρόνος για να στεγνώσει. Επιπλέον, το χαρτί απορροφά περισσότερη μπογιά από έναν καμβά. Θα πρέπει να αφήσετε περίπου δύο εβδομάδες για να στεγνώσει καλά το χρώμα.

Αδιαφάνεια

Η διαφάνεια ή η αδιαφάνεια ενός μελανιού Charbonnel ποικίλλει ανάλογα με τη χρωστική ουσία που περιέχεται στο χρώμα. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι πολύ σημαντικό για τη δημιουργία έργου με πολλές πλάκες. Ένα αδιαφανές χρώμα που εφαρμόζεται σε ένα διαφανές χρώμα δεν θα έχει καθόλου το ίδιο αποτέλεσμα όπως, για παράδειγμα, όταν δύο διαφανή χρώματα που εφαρμόζονται το ένα πάνω στο άλλο.

Διατήρηση

Τα μελάνια Charbonnel μπορούν να διατηρηθούν για χρόνια στο κουτί τους ή στα σωληνάρια τους. Εάν το λαδόχαρτο που είναι τοποθετημένο στα μεταλλικά κουτιά είναι κατεστραμμένο, θα πρέπει να αντικατασταθεί με καινούργιο λαδόχαρτο για να αποτραπεί το στέγνωμα της πάνω στρώσης του χρώματος.Κατεβάστε / εκτυπώστε το χρωματολόγιο εδώ

 • Νο.
  915
 • Κατασκευαστής
  Charbonnel
 • Οικογένεια Είδους
  Μελάνια Χαρακτικής
 • Barcode
  3013643310037
 • Κωδικός Paco
  9500488
 • Κωδικός SKU
  CHARBO-331003
 • Μέγεθος
  400ml
 • Όνομα Χρώματος
  Snow White RS
 • Είδος
  Μελάνι Χαρακτικής

Δεν υπάρχουν διαθέσιμα αρχεία

(0 στα 5 αστέρια)

Αξιολογήσεις Πελατών

Δεν υπάρχουν διαθέσιμες αξιολογήσεις

Η δική σας αξιολόγηση

Επιλογή Βαθμολογίας