Smooth-On Λάστιχο Σιλικόνης Dragon Skin 20™ (2x450gr) - 900gr

Κωδικός Paco: 9418009
0  Αξιολογήσεις
€56,50
60,11 € / Κιλό
Συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α

  Περιγραφή Προϊόντος H Dragon Skin 20™ είναι μια υψηλής ποιότητας platinum based (με βάση την πλατίνα) ή αλλιώς addition cured (αθροιστικού τύπου) σιλικόνη 2 συστατικών κατάλληλη για απαιτητικές εφαρμογές κατασκευής καλουπιών. Είναι ένας πιο προηγμένος τύπος σιλικόνης RTV (Room Temperature Vulcanising – Βουλκανισμός σε θερμοκρασία δωματίου) σ  + Διαβάστε Περισσότερα

Εξαντλημένο
stock
Διαθεσιμότητα Καταστημάτων
Ειδοποίησε Με
® Smooth-On is a registered trademark.
Σημαντική Ενημέρωση

 

Περιγραφή Προϊόντος

H Dragon Skin 20™ είναι μια υψηλής ποιότητας platinum based (με βάση την πλατίνα) ή αλλιώς addition cured (αθροιστικού τύπου) σιλικόνη 2 συστατικών κατάλληλη για απαιτητικές εφαρμογές κατασκευής καλουπιών. Είναι ένας πιο προηγμένος τύπος σιλικόνης RTV (Room Temperature Vulcanising – Βουλκανισμός σε θερμοκρασία δωματίου) σε σχέση με τις σιλικόνες συμπύκνωσης (Cure Condensation silicones). Η παρουσία της πλατίνας χρησιμεύει ως καταλύτης. Μπορεί να χρωματιστεί με τις χρωστικές σιλικόνης. Η Dragon Skin 20™ έχει πολλά πλεονεκτήματα μεταξύ άλλων:

 • Αναπαράγει με ακρίβεια μικρές λεπτομέρειες.
 • Έχει ελάχιστο δείκτη συρρίκνωσης (<0.02mm / mm).
 • Έχει υψηλή ελαστικότητα και αντοχή στο σχίσιμο.
 • Έχει εύκολη δοσολογία (1:1 ανά όγκο, δεν χρειάζεται ζυγαριά).
 • Είναι εξαιρετικά ανθεκτική στις ρητίνες πολυουρεθάνης.
 • Αντέχει σε θερμοκρασία έως 232°C κάνοντας την κατάλληλη για χύτευση μετάλλων χαμηλής τήξης.
 • Είναι εύκολη στη χρήση.


Προτεινόμενες Χρήσεις

H σιλικόνη Dragon Skin 20™ χρησιμοποιείται για την δημιουργία καλουπιών που απαιτούν ακρίβεια, έχουν περίπλοκα κομμάτια και απαιτείται ακρίβεια στην αναπαραγωγή των διαστάσεων του πρωτοτύπου. Τα ολοκληρωμένα καλούπια σιλικόνης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επαναλαμβανόμενη χύτευση ρητίνων πολυουρεθάνης, εποξικών ρητίνων, γύψων, τσιμέντου, κεραμικών μιγμάτων, και είναι πιστοποιημένη Skin Safe από ανεξάρτητο εργαστήριο.

Οδηγίες Χρήσης

Η ΣΙΛΙΚΟΝΗ Dragon Skin 20™ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΓΙ’ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ.

ΦΥΛΑΞΤΕ ΤΗ ΣΙΛΙΚΟΝΗ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Ασφάλεια – Χρησιμοποιείτε την σιλικόνη σε κατάλληλα αεριζόμενο χώρο (με εξαερισμό). Φορέστε γυαλιά ασφαλείας, μακριά μανίκια, γάντια (όχι λάτεξ!) και μάσκα.
ΦΟΡΑΤΕ ΜΟΝΟ ΓΑΝΤΙΑ ΒΙΝΥΛΙΟΥ Ή ΝΙΤΡΙΛΙΟΥ! ΤΑ ΓΑΝΤΙΑ ΑΠΟ ΛΑΤΕΞ ΘΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΤΕΓΝΩΜΑ ΤΗΣ ΣΙΛΙΚΟΝΗΣ!

Αποθηκεύετε και χρησιμοποιείτε την σιλικόνη σε θερμοκρασία δωματίου (23°C), υψηλότερες θερμοκρασίες θα μειώσουν δραστικά το χρόνο δουλέματος και το χρόνο σκλήρυνσης. Αποθήκευση της σιλικόνης σε υψηλότερες θερμοκρασίες θα μειώσει το χρόνο ζωής της στο ράφι (shelf life) είτε σε ανοιγμένη είτε σε κλειστή συσκευασία. Οι σιλικόνες αυτές έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής και θα πρέπει να χρησιμοποιούνται όσο το δυνατόν συντομότερα.

Εμπόδιση Σκλήρυνσης

Οι σιλικόνες αθροιστικού τύπου μπορεί να μην στεγνώσουν (σκληρύνουν) ή να καθυστερούν πάρα πολύ όταν έρθουν σε επαφή με ορισμένες ουσίες ή υλικά. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να παραμένουν κολλώδεις και να μην έρχονται σε πλήρες στέγνωμα (σκλήρυνση). Κάποια από αυτά τα υλικά είναι: το λάτεξ, οι σιλικόνες συμπύκνωσης (tin based silicones), οι πηλοί ή οι πλαστελίνες που περιέχουν θείο, ορισμένες ξύλινες επιφάνειες, νωπός πολυεστέρας, σιλικόνες εποξικής ή ουρεθανικής βάσης και μπορεί να προκαλέσουν καθυστέρηση ή αποτροπή του στεγνώματος. Εάν υπάρχει αμφιβολία για την συμβατότητα κάποιου υλικού με την σιλικόνη συνιστάται μια δοκιμή μικρής κλίμακας. Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα από την σιλικόνη και εάν αυτή παραμείνει κολλώδης και δεν έχει στεγνώσει αφού έχει περάσει ο καθορισμένος χρόνος στεγνώματος της τότε το υλικό αυτό επηρεάζει την σιλικόνη.

Εφαρμογή αντικολλητικού

Εάν χρησιμοποιείται η σιλικόνη ως καλούπι: Όταν χυτευθεί τις πρώτες φορές το καλούπι από την σιλικόνη Dragon Skin 20™ παρουσιάζει φυσικά χαρακτηριστικά αντικολλητικότητας. Ανάλογα με το τι θα χυτεύεται μέσα στο καλούπι η αντικολλητικότητα του καλουπιού ενδέχεται να εξαντληθεί με την πάροδο του χρόνου και τα μέρη να αρχίσουν να κολλάνε. Εφαρμόζοντας έναν αντικολλητικό στο καλούπι όπως το Universal Mold Release Spray κωδ.9418006 πριν από τη χύτευση ρητίνων πολυουρεθάνης, πολυεστέρα και εποξικών ρητίνων βοηθάει στην αποτροπή της αλλοίωσης του καλουπιού σε βάθος χρόνου και στην ευκολότερη αποκόλληση των μερών (αφήστε το αντικολλητικό να στεγνώσει για 30 λεπτά πριν χυτεύσετε). Δεν απαιτείται αντικολλητικό αν γίνεται χύτευση κεριού ή γύψου.

Εάν χρησιμοποιείται η σιλικόνη ως υλικό για χύτευση μέσα σε καλούπι: Αν και η εφαρμογή αντικολλητικού μέσου σε αυτή την περίπτωση δεν είναι απαραίτητη τις περισσότερες φορές, ωστόσο μπορεί να κάνει ευκολότερη την αποκόλληση της σιλικόνης μέσα από το καλούπι. Εφαρμόστε μια λεπτή στρώση αντικολλητικής κρέμας Creartec Silicone Mould Release Cream κωδ.1900091  ή αντικολλητικού σπρέυ Mann Easy Release 200 κωδ.9418007 στο καλούπι και αφήστε το να στεγνώσει για 30 λεπτά. Αν υπάρχει αμφιβολία συμβατότητας αντικολλητικού και σιλικόνης να πραγματοποιείται μια μικρή δοκιμή πιο πριν.

Αναλογίες ανάμιξης

Η αναλογία ανάμιξης είναι 1A:1B ανά όγκο (Ίση ποσότητα Α και Β συστατικού ανά όγκο) Λάθος στις αναλογίες μπορεί να οδηγήσει σε πιο γρήγορο ή σε πιο αργό χρόνο σκλήρυνσης της σιλικόνης ενώ μπορεί να υπάρξουν μειωμένες μηχανικές ιδιότητες. Μην επιχειρείται να προσθέσετε παραπάνω καταλύτη (Β συστατικό) για να επιταχύνεται την σκλήρυνση, οι σιλικόνες αθροιστικού τύπου δεν λειτουργούν έτσι.

Οδηγίες ανάμιξης

Αναμίξτε μόνο όση σιλικόνη πρόκειται να χρησιμοποιήσετε. Ρίχνεται τα 2 μέρη της σιλικόνης σε ένα καθαρό δοχείο και χρησιμοποιώντας μια ξύλινη σπάτουλα ανάμιξης αρχίζετε να ανακατεύετε και τα 2 συστατικά μαζί για περίπου 1-2 λεπτά για να αναμιχθούν πολύ καλά προσέχοντας να “ξύνετε” με την σπάτουλα καλά και τον πάτο και τα τοιχώματα του δοχείου.

Οδηγίες χύτευσης

Για καλύτερα αποτελέσματα ξεκινήστε να ρίχνετε την σιλικόνη στο χαμηλότερο σημείο του καλουπιού και αφήστε να ανεβαίνει σιγά σιγά μόνη της μέχρι να καλυφθεί τελείως το πρωτότυπο. Ομοιόμορφη ροή καθώς ρίχνετε την σιλικόνη θα ελαχιστοποιήσει τον εγκλωβισμό φυσαλίδων αέρα. Η σιλικόνη θα πρέπει να καλύψει το πρωτότυπο τουλάχιστον 1cm παραπάνω απ’ το υψηλότερο σημείο που τελειώνει το πρωτότυπο.

Χρόνος Δουλέματος / Χρόνος Στεγνώματος (Σκλήρυνσης)

Ο χρόνος δουλέματος και στεγνώματος (σκλήρυνσης) ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Η Dragon Skin 20™ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος μεταξύ 15°C και 30°C. Για καλύτερα αποτελέσματα συνιστάται η θερμοκρασία περιβάλλοντος να είναι τουλάχιστον 20°C.

Χρόνος δουλέματος: 6 λεπτά
Χρόνος σκλήρυνσης: 30 λεπτά

Μεταφορά και Φύλαξη

Η σιλικόνη θα πρέπει να φυλάσσεται σε καλά κλεισμένα δοχεία κατά τη διάρκεια της μεταφοράς της και της αποθήκευσης της. Θα πρέπει να αποθηκεύεται σε θερμοκρασία δωματίου 23°C σε σκιερό μέρος. Όταν αποθηκευτεί σωστά, η σιλικόνη έχει διάρκεια ζωής στο ράφι (shelf life) 12 μήνες. Αποθήκευση της σιλικόνης σε υψηλότερες θερμοκρασίες θα μειώσει το χρόνο ζωής της (shelf life) είτε σε ανοιγμένη είτε σε κλειστή συσκευασία. Οι σιλικόνες αυτές έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής και θα πρέπει να χρησιμοποιούνται όσο το δυνατόν συντομότερα. Αν και μπορεί να είναι δυνατή η χρήση της σιλικόνης μετά από μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μπορεί να υπάρξει μειωμένη απόδοσης της σιλικόνης. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή ώστε τα δοχεία να φυλάσσονται καλά κλεισμένα.

Ιδιότητες / Χαρακτηριστικά

 • Χρώμα (Color): Διάφανο γαλακτώδες
 • Αναλογία ανάμιξης (Mixing Ratio): 1A:1B (Ανα όγκο)
 • Χρόνος Δουλέματος (Pot Life): 25 λεπτά
 • Χρόνος Ξεκαλουπώματος (Demoulding Time): 4 ώρες
 • Ρευστότητα (Viscosity): 20000 mPa.s
 • Σκληρότητα (Hardness) Shore A: 20
 • Αντοχή σε εφελκυσμό (Tensile Strenght): 3.8 N/mm²
 • Αντοχή στο Σχίσιμο (Die B Tear Strength): 120 pli
 • Επιμήκυνση σε Θραύση (Elongation at Break): 620%
 • Συρρίκνωση (Shrinkage): <0.02mm / mm
 • Αντοχή σε Θερμοκρασία αφού έχει σκληρύνει (Useful Max Temperature) : περίπου 232°C
 • Χρόνος Ζωής στο Ράφι (Shelf Life): 12 μήνες
 • Μπορεί να χρωματιστεί με τις χρωστικές σιλικόνης.

 

 Ενδεικτικός Πίνακας Σκληρότητας:

Durometer Chart


Αποποίηση ευθύνης

Αυτά τα δεδομένα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως προδιαγραφές. Οι τιμές που αναφέρονται είναι για τυπικές λόγους και δεν θα πρέπει να θεωρούνται οι ελάχιστες ή οι μέγιστες. Οι τεχνικές μας συμβουλές, είτε λεκτικές είτε γραπτώς, παρέχονται από καλή πίστη, αλλά δεν παρέχουν καμία εγγύηση προφορική ή γραπτή και όλα τα προϊόντα πωλούνται υπό την προϋπόθεση ότι ο αγοραστής θα κάνει τις δικές του δοκιμές για να καθορίσει την ποιότητα και την καταλληλόλητα του προϊόντος για τη συγκεκριμένη εφαρμογή και τις συγκεκριμένες συνθήκες. Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για την ορθή χρήση του προϊόντος, ούτε για τη διασφάλιση των ατόμων που το χρησιμοποιούν ή της περιουσίας τους, όλα αυτά είναι καθήκον του χρήστη. Οποιεσδήποτε πληροφορίες ή προτάσεις είναι χωρίς εγγύηση οποιουδήποτε είδους και οι αγοραστές είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τυχόν απώλεια που προκύπτει από τη χρήση αυτών των πληροφοριών ή προτάσεων. Πριν χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα προϊόντα μας, οι χρήστες πρέπει να εξοικειωθούν με τα σχετικά τεχνικά δελτία και τα δελτία ασφαλείας που παρέχονται από εμάς.

 • Οικογένεια Είδους
  Σιλικόνες
 • Κωδικός Paco
  9418009
 • Κατασκευαστής
  Smooth-On
 • Barcode
  751635834415
 • Κωδικός SKU
  9418009

Δεν υπάρχουν διαθέσιμα αρχεία

(0 στα 5 αστέρια)

Αξιολογήσεις Πελατών

Δεν υπάρχουν διαθέσιμες αξιολογήσεις

Η δική σας αξιολόγηση

Επιλογή Βαθμολογίας